Post image

Како да го изберат правото подвижна лента   (За повеќе информации посетете ја Alibaba International Station)

/ Транспортни

Набавка Забелешки кога на подвижна лента

Гумени транспортни ленти се користат во појас транспортери, пластични подвижни ленти, челик, жица решетката појас, е еден од најчесто се користи гума подвижна лента. Постојат неколку основни памук, јадрото на синтетички влакна, како појас гума челик мозок. Пластични ленти со под-слој на основни и целото јадро. Различни основни материјали и гумени капак може да биде составен од различни видови на површинските подвижна модел стоки

Точно да се опише специфични името на материјалот, природата на избор за купување на подвижна лента. Особено на големина на честички, температурата, можноста на киселина, алкална и други корозивни и посебни барања. За да се илустрира специфични области на примена, ширината на спецификација на барања, должина, бројот на слоеви, дебелина и други отпорни на топлина подвижна лента се користи особено температура и волумен на. Ремени за време на транспорт и складирање, температурата треба да се одржува помеѓу 18-40 степени.] C, релативна влажност треба да се одржува помеѓу 50-80% се придржуваат да се исчисти за да се спречи директна сончева светлина или дожд и снег Крстител истекување, да се спречи киселина, алкална, масла , органски растворувачи и други супстанции во контакт и еден метар подалеку од уредот за генерирање на топлина. Во текот на подвижна лента за багаж, производот мора да биде поставен во ролна, не се преклопени, појас треба да се претвори во текот на секои четвртина.

Во избор на дизајн, ние треба да се обрне внимание на следниве аспекти:

1. Изберете го подвижна лента, се карактеризира со таа цел, треба да се прилагодат. Посебни услови, појас треба да се користи со специјални својства.

2. Во текот на дизајн на системот, треба сериозно да учат на обемот транспорт, транспорт далечина, односот помеѓу брзината на транспортот и ширина подвижни, да направат рационална економска дизајнот на целиот транспортен систем, разумен избор на ширината на подвижна лента.

услови за работа на подвижна лента, подвижна лента разумни факторот на сигурност е определено, како и како да се избере основни материјали со лента основни слоеви подвижна лента економски избор (или бројот и дијаметар на челик мозок) правилно

Со оглед на гумени капак хард опремени со лента јадро животот 4. Избор на

Набавка подвижна лента, да се најде Tongling Jindaпроизводители на подвижна лента. Денес, мали серии за секого на подвижна лента во науката, генерален подвижна лента што точно намена.

Заеднички производи од памук платно подвижна (CC), или стрмни алкохол димензионални interleaving памук платно (VC) рафиниран од валање, обликување, лекување и други процеси, не-корозивни производи погодни за пренесување на дел без шила на собна температура, гранули, прав различни материјали, како што се јаглен, кокс, чакал, цемент и други рефус материјал (материјал) или парче стока, производи ги исполнуваат барањата на различни услови, тоа може да се направи вид на обвивката, отворен од страна на тип, на скалата , додека скалеста структура, како што се различни.

Оставете порака